Facebook: Αγοράζει εταιρεία «δορυφόρων ατμόσφαιρας» 60 εκ. δολαρίων

Facebook: Αγοράζει εταιρεία «δορυφόρων ατμόσφαιρας» 60 εκ. δολαρίων

Facebook: Αγοράζει εταιρεία «δορυφόρων ατμόσφαιρας» 60 εκ. δολαρίων

Παντού πρέπει να φτάσει το ίντερνετ, όπως φαίνεται, αφού αυτό επιδιώκει ο ιδρυτής του Facebook και σε αυτό το πλαίσιο πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ότι το Facebook σκοπεύει να εξαγοράσει εταιρεία κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την Titan Aerospace που κατασκευάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη που λειτουργούν ως δορυφόροι, ενώ τα αποκαλούν «atmosats» ή ελληνιστί «ατμοσφαιρικούς δορυφόρους».

Μάλιστα, το μοντέλο για το οποίο ενδιαφέρεται το Facebook είναι το Solara 60, το οποίο είναι μη επανδρωμένο σκάφος/δορυφόρος που κινείται με ηλιακή ενέργεια (περίπου στα 20 χλμ. ύψος) και δεν χρειάζεται να προσεδαφιστεί για 5 χρόνια.

Τέλος, η εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει 11.000 Solara 60 και φαίνεται αυτή να είναι απάντηση στο project της Google που φιλοδοξεί να καλύψει διαδικτυάκα τον πλανήτη χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αερόστατα.

Πηγή: Techit

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη εξειδικευόμαστε στην κατασκευή ιστοσελίδων, στην κατασκευή e-shop και υλοποιούμε ολοκληρωμένες ενέργειες internet marketing και μοναδικές προτάσεις branding.

Επικοινωνία

Istology | Web & Marketing Solutions

Βηλαρά 7, Θεσσαλονίκη, 54627

+30 2310 59 50 40

info@istology.gr

istology.gr